keskiviikko, 26. marraskuu 2008
Valkosipuli-persiljasämpylät
5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 1 dl persiljaa hienonnettuna
3 rkl hunajaa
11-12 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
(seesaminsiemeniä)
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää veteen suola, valkosipuli- ja persiljasilppu sekä hunaja. Sekoita kuivahiivaa pieneen määrään jauhoja ja alusta taikinaan. Vaivaa taikinaa vähitellen jauhoja lisäten. Lisää loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina lämpimään paikkaan liinan alle kohoamaan. Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi ja kohota vielä hetken aikaa liinan alla (minä valelin sämpylät vielä vedellä ja ripottelin päälle seesaminsiemeniä). Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
Kommentit