Kalaruokaa kerran viikossa, niinhän se pitäisi olla. Valitettavan usein tämä sääntö ei kuitenkaan toteudu meidän taloudessa, ja tästä syytän eniten tuoreen kalan hulppeaa hintaa. Lohi jo vähän kyllästyttää, ja tonnikalasta ja pakasteseistä ei oikein tahdo keksiä uusia, maistuvia ruokia. Onneksi muut sentään keksivät! Unelias kokki Annalta siis nappasin tämän näppärän seireseptin. Opiskelijan kukkaro kiittää pakastesein olemassaoloa, ja siksi uudet seireseptit ovat aina tervetulleita. Fisun seuralaiseksi tein kukkakaalimuusia sekä kaali-ananas-porkkanalisuketta. Mukavaa ja miellyttävää arkiruokaa :)

1914674.jpg

Limettisei

2 x 100 g (1/2 pkt) pakasteseitä
2 rkl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa, ripaus pippuria
1 limetin raastettu kuori
1 muna
voita (ja öljyä) paistamiseen


Sekoita matalalla lautasella vehnäjauhoihin suola, pippuri sekä limetinkuoriraaste. Riko toiselle lautaselle kananmuna. Pyöritä jäiset seipalat joka puolelta ensin munassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Kuumenna pannulla keskilämmöllä voita tai voi-öljyseosta, kunnes voin muodostama vaahto on laskenut. Lisää sitten pannuun seipalat. Kypsennä jäisiä kalapaloja miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia molemmilta puolilta.


Kukkakaalimuusi

kukkakaalia

voita

kermaa

muskottipähkinää


Paloittele kukkakaali ja keitä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta kaali. Lisää joukkoon voita ja kermaa. Mausta muskottipähkinällä.


p.s.

Sain Tarulta seuraavanlaisen tunnustuksen:


1914623.jpg


Minä kiitän ja niian, tällainen lämmittää aina mieltä :) haluaisin antaa tunnustuksen eteenpäin esimerkiksi linkkilistaltani löytyville blogeille + monelle muulle joita blogilistan kautta tilaan, mutta ainoastaan neljää en halua valita. Karvisen saa kuitenkin ottaa tästä mukaan, mikäli haluaa.