Kalaa kerran viikossa -sääntöni on toteutunut ihan hyvin viime kuukausina, mutta jostain syystä useimmat kalaruuat ovat jääneet ihan tyystin bloggaamatta. Koetan kuitenkin pikkuhiljaa näitä aina tänne tiputella, jotta säilyisi jonkinlainen monipuolisuus täällä blogissa. Resepti on jostakin lehdestä, ehkä Kodin kuvalehdestä. Tuoretta vaaleaa kalaa olisi ihana käyttää, mutta jälleen kerran sen on korvannut pakastesei, joka on opiskelijan kukkarolle lempeämpi.

2056939.jpg

1 purjo
1 tl kurkumaa
2 dl valkoviiniä tai kalalientä
1 dl vettä
600 g vaaleaa kalaa
2 sitruunan mehu
2 tl sitruunan kuorta
1-2 tl suolaa
1/2 l sokeriherneen palkoja (korvasin vihreillä pavuilla)
2 dl vihreitä oliiveja
1 pss äyriäissekoitusta (laitoin katkarapuja)

(+ lisäsin vielä vähän kapriksia)

Halkaise, pese ja viipaloi purjo. Kuullota viipaleita ja kurkumaa öljyssä muutama minutti padan pohjalla. Lisää neste, paloiteltu kala, sitruunamehu, pestyn sitruunan raastettu kuori sekä suola. Hauduttele aineksia kannen alla 20 minuuttia. Paloittele sokeriherneenpalot ja lisää oliivien kanssa pataan. Jatka kypsennystä 15 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.