Tuossa männä viikolla löysin kaappien kätköistä kirjan nimeltään Puolen tunnin kokki. En edes tiennyt, että taloudestamme moinen opus löytyy, mutta onneksi löysin sen! Kirja oli nimittäin pullollaan arkisen yksinkertaisia mutta silti niin nerokkailta kuulostavia reseptejä, että useampi sivu piti merkata klemmarilla - lähiaikoina tulossa siis reseptejä melkein yksinomaan tuosta kirjasta :)


Ensimmäisenä kokeiluun meni tämä, sillä pavut on aina tuottaneet mulle hippasen verran päänvaivaa: niistä kun on vähän vaikea keksiä uusia, ei-tylsiä ruokia. Tämä sapuska kuulosti varsin lupaavalta, ja sitä paitsi sain tyhjenneltyä tähän kivasti jääkaapin ja pakastimen sisältöä. Muutoksia tehty hieman, esim. rusinat jätetty pois, tilalle laitettu kesäkurpitsaa ja kukkakaalia. Oli hyvää ja täyttävää!


1713478.jpg


1713482.jpg


3 dl tummaa riisiä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

3 sellerinvartta

1 paprika

pala kesäkurpitsaa

100 g maissia

½ pss parsakaalia (pakaste)

½ pss kukkakaalia (pakaste)

1 tlk kidneypapuja

1 tlk tomaattimurskaa

1 dl emmental-raastetta

oreganoa, juustokuminaa, chiliä, suolaa, pippuria

 

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, samoin kukka- ja parsakaalit. Silppua sipulit ja sellerit, paloittele paprika ja kesäkurpitsa. Kuullota sipuleita, valkosipuleita ja sellereitä hetki pannulla, lisää sitten paprikat ja kesäkurpitsat kuullottumaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet, kiehauta ja anna hautua viitisen minuuttia. Lisää lopuksi parsa- ja kukkakaalit sekä valutetut kidneypavut joukkoon. Sekoita riisit ja papu-kasvisseos keskenään ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.  Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.