Pizzapohja kahdelle isolle pizzalle
500 g erikoisvehnäjauhoja
2 tl suolaa
10 g tuorehiivaa
325 ml kädenlämpöistä vettä
leivänmuruja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu suola ja alusta taikinaksi. Anna taikinan levähtää liinan alla 5 minuuttia, jonka jälkeen vaivaa sitä 8-10 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja venyvää. Jaa taikina kahteen osaan, vaivaa molempia vielä erikseen pari minuuttia ja muotoile palloiksi. Anna taikinapallojen kohota jauhotetun liinan alla puolisen tuntia. Jauhota puhdas työtaso ja nosta toinen tainapallo tasolle. Levitä taikinasta sormilla pyöreä, halkaisijaltaan noin 35-40 cm kokoinen pizzapohja. Tee pohjasta ohut, mutta varo repimästä reikiä taikinaan, jätä reunat paksummiksi. Ripottele leivänmuruja uunipellille ja laita pizzapohja niiden päälle. Toista sama toiselle taikinapallolle. Laita täytteet päälle ja paista 250-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.
Kasvispizza
Täyte
- tomaattikastiketta (ohje alla)
- kesäkurpitsaa
- artisokan sydämiä
- aurinkokuivattua tomaattia
- mustia oliiveja
- kirsikkatomaatteja
- emmental- ja parmesanraastetta
Tomaattikastike
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl vihreää pestoa
2 valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria, sokeria
Kumoa tomaattimurska kattilaan. Kuumenna ja lisää joukkoon tomaattipyre, pesto ja murskatut valkosipulinkynnet. Mausta ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
Kolmen juuston pizza
- tomaattikastiketta (ohje yllä)
- kirsikkatomaatteja
- mozzarellaa siivuina
- emmentalia raastettuna
- parmesania raastettuna
- päälle rucolaa
Kommentit