...tai miksi tätä nyt kutsuisi :)
Minä tykkään ohuenohuista pizzapohjista, mutta harmittavan usein pohjasta ei tule tarpeeksi ohut minun makuuni. Tämä melkein kaikissa ruokablogeissakin kiertänyt Jamie Oliverin pizzapohja on tähän menessä paras kokeilemani. Ei siltikään ihan täydellinen, joten sen täydellisen reseptin metsästäminen jatkuu edelleen (vinkkejä otetaan vastaan!). Olen aavistuksen verran kyllästynyt tavalliseen pizzaan siinä mielessä, että tykkään nykyisin aina tehdä pizza margheritan, jonka päälle sitten laitan 'raakana' täytteet.

1565458.jpg

Eli näin: tein ensin pizzapohjan tuolla allaolevalla Jamien ohjeella. Sitten levitin pohjalle valkosipulitomaattimurskaa ja emmentalraastetta. Uuniin 10 minuutiksi, ja sitten heitin päälle näitä:

-mozzarellaa
-kirsikkatomaatteja
-oliiveja
-punasipulia
-rucolaa
-oreganoa

Pizzaa ei siis laiteta enää uuniin, vaan tähän jää sellainen 'salaattimainen' fiilis :D Meillä tykätään!

Jamie Oliverin pizzapohja
3 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
4,5 dl durumvehnäjauhoja
suolaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
3 tl sokeria
n. 8 g (3/4 pussia) kuivahiivaa


Liota veteen sokeri ja kuivahiiva. Laita Jauhot ja suola kulhoon ja tee keskelle kuoppa, johon kaadat nesteen. Sekoita keskeltä reunoille päin, kunnes taikina alkaa muodostua. Muotoile taikina käsin palloksi. Nosta pallo työlaudalle ja vaivaa käsin n. 10 min, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Ripottele päälle jauhoja, peitä kelmulla ja anna levätä 15-20 min. Kun taikina on hiukan kohonnut, jaa se osiin ja kaulitse n. 5 mm paksuiksi pizzapohjiksi. Repäise alumiinifoliosta uuniritilälle sopiva pala, öljyä ja jauhota se, ja nosta pohjat folio
lle. Laita haluamasi täytteet pohjalle ja paista 250 asteisessa uunissa folion ja ritilän päällä n 10 min.