No niin, juhannuksena tulikin sitten mässäiltyä oikein olan takaa. Minkäänlaista kuvamateriaalia minulla ei juhannusherkuista ole, sillä ruokabloggaajankin pitää välillä lomailla ;) Tuli tosiaan nyt neljän päivän ajan syötyä pelkkää grillisapuskaa, ja kaikki tuli tietysti huuhdeltua alas jollain alkoholipitoisella - olo on syystäkin melkoisen raskas. Tänään teki siis mieli jotain kevyttä, jotta tuo juhannusähky alkaisi helpottaa. Luin autossa menomatkalla juhannuskohteeseemme uusinta Trendi -lehteä, jossa oli vallan hyvältä kuulostava kesäkeiton ohje. Kesäkeittoahan olen viimeksi syönyt varmaan joskus peruskoulussa, eli viime vuosituhannen puolella. Muistikuvat ruuasta eivät olleet mitenkään hirveän positiiviset, joten ehkä oli jo aikakin kokeilla, josko tuo soppa maistuisi paremmin näin hieman isompana. Täytyy sanoa, ettei kesäkeittoa ehkä voi miksikään upeaksi kulinaariseksi nautinnoksi sanoa, mutta mielestäni se ei myös todellakaan ole kehnon maineensa veroinen!

Samaisella lehden sivulla oli myös perunarieskan ohje - sitäkään en ollut koskaan ennen tehnyt, mutta sellaistahan oli saatava sopan kanssa. Aikaa moisen tekemiseen oli tänään hyvin, sillä minulla on vapaapäivä töistä. Perunarieskan ohje on tuossa alempana tämän postauksen alla.

1669920.jpg

(ohje muutoin samoin kuin Trendissä, mutta määriä olen hiukan vähentänyt)

3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 porkkanaa
2 kevätsipulia
3 uutta perunaa
n. 8 dl maitoa
n. kourallinen kukkakaalia
n. kourallinen parsakaalia
1 dl pitkiä vihreitä papuja
1/2 dl herneitä
2 rkl sulatejuustoa (laitoin Koskenlaskijaa)
3 palaa pakastepinaattia
tuoretta persiljaa
kevätsipulinvarsia
tilliä
(suolaa)

Laita kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio. Lisää liemeen paloitellut porkkanat ja perunat sekä hienonnettu sipuli. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Lisää maito, pavut, paloitellut parsa- ja kukkakaalit sekä herneet. Anna kiehua, kunnes kaikki vihannekset ovat kypsiä. Lisää sulatejuusto ja sekoita keiton joukkoon. Lisää lopuksi pinaatti, persilja, sipulinvarret ja tilli. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.