maanantai, 23. kesäkuu 2008
Kesäkeitto ja perunarieskaa
Samaisella lehden sivulla oli myös perunarieskan ohje - sitäkään en ollut koskaan ennen tehnyt, mutta sellaistahan oli saatava sopan kanssa. Aikaa moisen tekemiseen oli tänään hyvin, sillä minulla on vapaapäivä töistä. Perunarieskan ohje on tuossa alempana tämän postauksen alla.
(ohje muutoin samoin kuin Trendissä, mutta määriä olen hiukan vähentänyt)
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 porkkanaa
2 kevätsipulia
3 uutta perunaa
n. 8 dl maitoa
n. kourallinen kukkakaalia
n. kourallinen parsakaalia
1 dl pitkiä vihreitä papuja
1/2 dl herneitä
2 rkl sulatejuustoa (laitoin Koskenlaskijaa)
3 palaa pakastepinaattia
tuoretta persiljaa
kevätsipulinvarsia
tilliä
(suolaa)
Laita kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio. Lisää liemeen paloitellut porkkanat ja perunat sekä hienonnettu sipuli. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Lisää maito, pavut, paloitellut parsa- ja kukkakaalit sekä herneet. Anna kiehua, kunnes kaikki vihannekset ovat kypsiä. Lisää sulatejuusto ja sekoita keiton joukkoon. Lisää lopuksi pinaatti, persilja, sipulinvarret ja tilli. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kommentit