torstai, 20. marraskuu 2008
Sitruunainen kalapata
1 purjo
1 tl kurkumaa
2 dl valkoviiniä tai kalalientä
1 dl vettä
600 g vaaleaa kalaa
2 sitruunan mehu
2 tl sitruunan kuorta
1-2 tl suolaa
1/2 l sokeriherneen palkoja (korvasin vihreillä pavuilla)
2 dl vihreitä oliiveja
1 pss äyriäissekoitusta (laitoin katkarapuja)
(+ lisäsin vielä vähän kapriksia)
Halkaise, pese ja viipaloi purjo. Kuullota viipaleita ja kurkumaa öljyssä muutama minutti padan pohjalla. Lisää neste, paloiteltu kala, sitruunamehu, pestyn sitruunan raastettu kuori sekä suola. Hauduttele aineksia kannen alla 20 minuuttia. Paloittele sokeriherneenpalot ja lisää oliivien kanssa pataan. Jatka kypsennystä 15 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.
Kommentit