Kokeilinpa taas kokkailla yhtä kiinalaisravintoloiden luottoherkuistani, chop sueya (miten lie taivutetaankaan). Chop sueyhan ei ole varsinaisesti mikään perinteinen kiinalainen ruoka, vaan se on syntynyt Yhdysvalloissa amerikankiinalaisten keskuudessa. Googlen avulle selvisi, ettei chop suey -ruokiin ole mitään yhtä ainutta, vakiintunutta reseptiä, vaan variaatioita on monia. Peruslähtökohtana on kuitenkin liha/kana/katkaravut sekä kasvikset ja suurustettu kastike. Erittäin simppeliä siis! Otin vaikutteita useammasta reseptistä, ja tällainen tuli siis minun versiostani. Autenttisuudesta en taas tiedä, mutta koskapa wokkipannun kautta pyöräytetyt kasvikset eivät olisi minulle maistuneet..



300 g broilerinfileesuikaleita
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 purjo
3 porkkanaa
1 tlk (227g/140g) bambunversoja
1 tlk (227g/140g) vesikastanjoita
1 rs pavunituja
100 g siitakesieniä
4 rkl soijakastiketta
1 rkl viinietikkaa
2 tl seesamiöljyä
1 tl sokeria
1 tl maissijauhoja
(tuoretta persiljaa)

Sekoita kastikeainekset, eli soijakastike, viinietikka, seesamiöljy, sokeri ja maissijauhot hyvin keskenään, ja laita kastike syrjään odottamaan. Ruskista broilerisuikaleet wokkipannussa ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Siirrä suikaleet lautaselle. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi, leikkaa porkkanat ja bambunversot ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa purjo vinoiksi, ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista siinä sipuleita ja porkkanoita parin minuutin ajan. Lisää sitten joukkoon purjo, bambunversot, vesikastanjat, pavunidut ja siitakesienet. Paistele hetki. Lisää broilerisuikaleet ja kastike. Kuumenna keskilämmöllä samalla hämmentäen. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittaessa vettä. Silppua persiljaa ruuan pinnalle ja tarjoile riisin kera.