maanantai, 8. syyskuu 2008
Rosmariinilohta ja punajuuripyreetä
Rosmariinilohi
500 g lohifileetä
1/2 sitruuna
suolaa, mustapippuria, kuivattua rosmariinia
(koristeluun tuoretta rosmariinia)
Leikkaa lohifileeseen noin kahden senttimetrin välein poikittaisviiltoja, juuri ja juuri nahkaan saakka. Nosta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle ja viiltoihin suolaa, pippuria ja rosmariinia. Leikkaa hyvin pesty sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne lohen pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Koristele tuoreella rosmariinilla.
Punajuuripyree
1 sipuli hienonnettuna
2-3 (200 g) keitettyjä ja kuorittuja punajuuria
2-3 rkl sitruunamehua
1 prk (120 g) smetanaa
basilikaa, suolaa, mustapippuria
Hauduta sipuli rasvassa kypsäksi. Paloittele punajuuret. Laita kaikki aineet monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi.
Me syötiin lohi ja punajuuripyree keitettyjen perunoiden sekä rucola-tomaatti-hillosipulilisäkkeen kera.
Kommentit