Sain käsiini uusimman Kodin kuvalehden, josta silmiin osui sen verran mukavan oloinen resepti, että minun piti testata sitä samantien. Ohjeen määrät puolitin, sillä kantarellien hinta kirpaisee opiskelijabudjetilla elävää - vaikka hintansa väärti ovatkin. Kastike syötiin lohimedaljonkien, perunoiden ja parsakaalinnuppujen kera.

1848731.jpg

0,5 l kantarelleja
1 kesäsipuli
2 rkl voita
1,5 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
50 g piparjuuri-tuorejuustoa
pippuria, suolaa

Viipaloi tai puolita isoimmat sienet ja hienonna kesäsipuli (säästä varsi). Kuullota sieniä ja sipuleita voissa, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Ripottele pannulle jauhot ja anna niiden kypsyä hetki. Kaada pannulle maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna, kunnes kastike sakenee. Anna porista n. 5 minuuttia. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Viimeistele kastike sipulinvarsisilpulla.