Toissailtana iski ihan järjetön risottonälkä, lähinnä tämän Hannan tekemän herkkurisoton ansiosta. Aikaisemmin olin jo sillä silmällä katsellut myös Liinan tonnikalaohrattoa, joten eipä siinä sitten muuta kuin tuumasta toimeen! Joo, voita ja parmesania iltapalaksi, hyi mua. Ohrasuurimoita ei ollut, joten risottoriisiä käytin niiden sijaan. Kiitokset Liinalle ohjeesta!


Ohje muutoin sama, mutta määrät puolitettu (paitsi tonnikalaa heitin koko purkin), ja tosiaan ohrasuurimoiden tilalla on risottoriisiä.

6 dl kasvislientä  

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 dl risottoriisiä

sitruunamehua

n. 30 g voita

50 g parmesania raastettuna

1 prk chili-tonnikalaa

1/2 pss pakasteherneitä
suolaa, pippuria, ruohosipulia

 

Pilko ja kuullota sipulit kattilassa. Kuumenna kasvisliemi toisessa kattilassa - ja pidä se siinä lämpimänä. Lisää sipulikattilaan riisi ja kuullota hetki. Kaada päälle sitruunamehu ja vähän kasvisliemestä. Sekoita kunnes neste on imeytynyt. Mausta riisi suolalla ja pippurilla. Kaada lisää nestettä vähän kerrallaan ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää. Lisää lopuksi sekaan voi, juustoraaste, (valutettu) tonnikala ja herneet. Sekoita ja anna muhia kannen alla muutama minuutti. Koristele tuoreella ruohosipulilla (mulla ei ollut kuin kuivattua).