Käyn heikkona tomaattipohjaisiin keittoihin, ja voisin syödä erilaisia muunnelmia vaikka loputtomiin. Myös linssikeitoista lempparini on tietysti tomaattipohjainen. Aino oli vähän aikaa sitten soseuttanut papukeittonsa, ja tästä inspiroituneena tuumasin, että idean pitäisi toimia myös linssikeitossa. Toimiihan se, ja hyvin toimiikin! Tämä oli mukavaa ja maistuvaa vaihtelua vakkarilinssisoppaani.

1745530.jpg

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
4 dl kasvislientä
2 dl punaisia linssejä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
tuoretta basilikaa
suolaa, pippuria

Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Kuullota sipuleita ja paprikoita kattilassa kunnes pehmenevät. Lisää joukkoon kasvisliemi, huuhdellut linssit sekä tomaattimurska. Hauduta keittoa hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää silputtu basilika hauduttamisen loppuvaiheessa. Soseuta keitto sauvasekoittimella tms. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lisää vielä nestettä, mikäli keitto on liian paksua.

Soppa maistui maalaisleivän kera leppoisan aurinkoisena lauantaipäivänä:

1748692.jpg