On taas se aika kuusta, kun pankkitilini saldo näyttää vähintäänkin huolestuttavia lukemia - ja minä alan tämän myötä turvautua kaapeista löytyviin ruoka-aineksiin. Tämä Kodin kuvalehdestä napattu resepti olikin siksi erittäin passeli, sillä kaupasta ei tarvinnut ostaa muuta kuin tuore rosmariini. Alkuperäiseen reseptiin tulee soijarouheen asemesta jauhelihaa, ja lehdessä ruoka kulkee nimellä rouvan rosmariinipaistos. Minusta se on vähän turhan hienosteleva nimi melko arkiselle ruualle, jolle tosin valkosipuli ja rosmariini tuovat ihan mahtavan säväyksen! Kumpaistakin heitin sekaan hieman ohjeistettua enemmän, ja maistuvaa tuli :)

1765493.jpg

1 iso sipuli
2 dl soijarouhetta
noin kilo kiinteitä perunoita
3 valkosipulinkynttä (laitoin 5)
2 porkkanaa
1/2 dl oliiviöljyä
3 oksaa tuoretta rosmariinia (laitoin 4)
1,5 tl suolaa
mustapippuria
vettä

Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteita makusi mukaan (suolaa, pippuria, paprikajauhetta, yrttejä). Lisää silputtu sipuli ja kuullota hetki mausteöljyssä. Sekoita joukkoon kuiva soijarouhe ja sen verran vettä, että soijarouhe kostuu. Paistele soijarouhetta kevyesti, sekoitellen ja lisäillen mausteita välillä. Jatka näin, kunnes soijarouhe ei enää ime nestettä itseensä.

Viipaloi perunat ja porkkanat ohuehkoiksi lastuiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet. Laita juurekset astiaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Karsi rosmariininoksista lehdet ja lisää ne vuokaan kasvisten sekaan ja pyörittele ainekset sekaisin. Kaada sekaan oliiviöljyä. Levitä puolet kasviksista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle soijarouhe-sipuliseos ja levitä sitten päälle loput kasvikset. Kaada vuokaan kylmää vettä sen verran, että perunat lähes peittyvät. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan - meidän uunissa kesti n. 1 tunti ja 20 minuuttia, kunnes neste oli imeytynyt tarpeeksi hyvin.


1765499.jpg