Puolen tunnin kokki -keittokirjan läpikäyminen jatkuu: tätä inkivääriä, valkosipulia, limeä ja kookosta sisältävää reseptiä ei vaan voinut ohittaa. Yleisesti ottaen pidän voimakkaasti maustetuista ja tulisista ruuista, mutta tämän ruuan hento ja mieto maku ihastutti! Tästä voisi oppia, ettei aina tarvitsisi niin tolkuttomasti läträtä voimakkailla mausteilla, kun hyvää tulee ilmankin.

1719346.jpg

Ohjetta noudatettu melko orjallisesti, suluissa tekemäni muutokset:

125 g riisinuudeleita
500 g broilerin fileesuikaleita (minulla oli 300 g)
pieni pätkä inkivääriä
1 vihreä maustepaprika (minä laitoin vain pari mietoa vihreää pepperonia ja lisäksi normaalia vihreää paprikaa)
2 valkosipulinkynttä
3 limettiä
220 g vesikastanjoita
1/2 tl sokeria
5 kevätsipulia (laitoin vain 3)
1,5 dl koookosmaitoa
thaimaalaista kalakastiketta tai soijakastiketta (laitoin kalakastiketta)

Kuori ja hienonna inkivääri, maustepaprika ja valkosipulit. Raasta kahden limetin kuori inkiväärisilpun sekaan. Puserra mehut kolmesta limetistä. Kuumenna öljy wokkipannulla ja lisää inkivääri, maustepaprika, valkosipuli ja kuoriraaste. Sekoittele hetki ja lisää sitten broilerisuikaleet. Paista sekoittaen 1-2 minuuttia. Lisää joukkoon limettimehu, sokeri ja vesikastanjat. Sekoita hyvin, peitä pannu kannella ja kypsennä keskilämmöllä 3-5 minuttia tai kunnes broilerisuikaleet ovat kypsiä. Lisää lopuksi silputut kevätsipulit ja kookosmaito, mausta kala- tai soijakastikkeella. Tarjoa keitettyjen riisinuudelien kanssa.