Äitini teki aikoinaan maailman parasta kylmäsavulohipastaa, mutta resepti on hukkunut meiltä molemmilta. Tämä on taas yksi yritys muistikuvien perusteella jäljitellä tuota reseptiä. Jotain jää kyllä puuttumaan, mutta on tämä näinkin tosi hyvää. Pienimuotoista arjen luksusta :)



1 sipuli

1 prk (184 g) kokonaisia herkkusieniä
2,5 dl Flora ruoka kevyt & paksu -kasvirasvasekoitetta
1 dl vettä
1 yrttifondikuutio
150 g kylmäsavulohta
1 rkl sitruunamehua
tilliä
+ tagliatelle-tuorepastaa

Kuullota silputtua sipulia ja puolitetuttuja herkkusieniä hetki pannulla. Lisää kasvirasvasekoite, vesi ja fondikuutio. Anna kiehua muutama minuutti. Leikkaa kylmäsavulohi paloiksi ja lisää kastikkeeseen. Hauduta hetki. Ripottele päälle tilliä ja tarjoile pastan kanssa.