Olenkin tainnut joskus mainita, että välillä on vaikea keksiä mitään uusia ruokia kalasta, eritoten seistä. Niinpä kierrätän vanhoja reseptejä.. mikä ei kyllä haittaa, sillä tätäkin olen viimeksi tehnyt joskus kauan sitten. Täytyy sanoa, että tykkäilen tomaattimurskan ja kookosmaidon yhdistelmästä ihan hirvittävästi! Toimii kala- ja äyriäisruuissa tosi hyvin ja tuo kivaa, erilaista makua kalaruokiin.
 
1630985.jpg
 
400 g pakasteseitä
1/2 dl limetinmehua
1 tl suolaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
chiliä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 pss (180 g) katkarapuja
 
Leikkaa kala paloiksi. Sekoita limetinmehuun suola ja kaada seos kalojen päälle. Jätä maustumaan.
Kuullota silputtuja sipuleita ja murskattuja valkosipulinkynsiä pannulla. Lisää chiliä maun mukaan. Kaada sekaan tomaattimurska, kookosmaito ja kalaliemikuutio. Anna hautua hiljalleen n. 10 minuuttia. Lisää sitten kalapalat ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut ja kiehauta. Tarjoile riisin kanssa.