lauantai, 17. toukokuu 2008
Paahdettu paprika-tomaattikeitto
2 punaista paprikaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 pientä porkkanaa
1 varsisellerin varsi
2 prk paseerattua tomaattia (à 400 g)
n. 4,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
sokeria, mustapippuria, oreganoa, basilikaa
Puolita paprikat ja poista niistä siemenet ja kanta. Aseta paprikat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuori muuttuu lähes mustaksi. Anna jäähtyä ja irrota kuori. Viipaloi paprikat.
Hienonna sipulit ja varsiselleri, kuutioi porkkanat. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon sellerisilppu ja porkkanat. Jatka paistamista muutama minuutti ja lisää kattilaan paseeratut tomaatit, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna ketion porista keskilämmöllä n. 20 minuuttia.
Lisää sitten paprikat tomaattikeiton joukkoon (ja tuorejuusto, jos käytät). Soseuta keitto sauvasekoittimella tms. sopivaksi, ja lisää vettä tarvittaessa.
Kommentit