Tänään ei ole ollut ainoastaan loistava päivä ulkoilla, vaan myös hienosti aikaa kokkailla. Viikolla ruuanlaitosta on ilo kaukana, koska aina on kiire ja väsymys. Tänään oikein harmitti, etten 'saanut' tehdä ruokaa, koska eilistä lohta oli vielä jäljellä. Sormia kuitenkin syyhytti päästä touhuamaan keittiöön, joten päädyin tekemään pieniä alkupaloja. Vähän joka puolella on tullut vastaan jonkinmoisia munakoisorullia/nyyttejä, joten niitäpä päätin sitten testata. Täytteeksi päätyi sitä, mitä jääkaapissa nyt sattui tällä erää olemaan. Tuli hyviä ja meheviä, vaikka olivatkin aika vetisiä ja hankalia syödä. Kesää ajatellen mitä mainioin grilliherkku!

1603346.jpg

1 munakoiso (mahdollisimman pitkulainen)
kourallinen fetajuustoa
1 tomaatti
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä, suolaa, pippuria, basilikaa

Leikkaa munakoisosta pituussuunnassa ohuita viipaleita. Keitä viipaleita suolatussa vedessä muutama minuutti, valuta ja kuivaa. Kuutioi tomaatti, hienonna sipuli, murenna feta ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita keskenään ja mausta. Laita leikkuulaudalle kaksi munakoisoviipaletta ristikkäin. Laita feta-tomaattisekoitusta keskelle ja sulje nyytti nostamalla munakoisojen päät täytteiden päälle. Kiinnitä nyytit hammastikulla. Paista tai grillaa sitten nyyttejä noin 4 minuuttia/puoli.