Haa, sainpas minäkin vihdoinkin maistettua halloumia, ensimmäistä kertaa tosiaan. Maistelin juustoa jo 'raakana' ja silloin tulin kyllä ajatelleeksi, ettei ole kaiken hehkutuksensa väärti. Mutta paistettuna olikin sitten ihan toinen juttu, tykästyin! Tämä resepti on Kodin kuvalehdestä.

1857564.jpg

1 kesäkurpitsa (tai munakoiso)
8 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tlk säilyketomaatteja (tai 6 kaltattua tomaattia)
4,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl linssejä
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl chilikastiketta
rosmariinia, mustapippuria, (suolaa)
200 g halloumi-juustoa

Kuutioi kesäkurpitsa, lohko sipulit ja hienonna valkosipuli. Ruskista sipuleita ja kesäkurpitsoja padan pohjalla tai paistinpannulla. Lisää sekaan kuuma kasvisliemi, huuhdellut linssit, tomaattilohkot ja mausteet. Hauduta matalalla lämmöllä noin 30 minuuttia. Paahda halloumi-juustoviipaleita kuumalla pannulla kummaltakin puolelta muutama minuutti ja tarjoa kasvispadan pinnalla.
  - me syötiin pataa couscousin kanssa.