Eilinen ei todellakaan ollut parhaita päiviäni, ainakaan kyökin puolella. Huomasin vasta tarttuessani kauhan varteen, ettei meiltä suinkaan löytynyt sellaisia perusraaka-aineita kuin oliiviöljy, sitruunamehu ja parmesaani. Tai no, jälkimmäistä olisi kyllä ollut, mutta se olikin kasvattanut itseensä homekerroksen sitten viime näkemän. Näinpä jäi sitten pastasta kaksi olennaista ainesosaa pois, ja soijaleikkeiden paneroinnissakin piti tyytyä ihan vain vehnä-korppujauhoseokseen. Kaikenlaisia muitakin pieniä vastoinkäymisiä koettiin ja muutama ärräpää taisi ilmoille kajahtaa, mutta lopussa kiitos näköjään seisoo: ihan hyvää ruokaa tästä nimittäin loppupeleissä sitten tuli.

    1284543240_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paneroidut & täytetyt soijaleikkeet

soijaleikkeitä
kasvislientä
mozzarellaa
korppujauhoja
vehnäjauhoja

Keitä soijaleikkeet pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Purista leikkeistä nesteet hyvin pois ja tee niiden kylkiin viillot. Täytä viillot mozzarellaviipaleilla. Sekoita lautasella keskenään vehnäjauhot ja korppujauhot. Pyörittele leikkeet jauhoseoksessa kauttaaltaan. Paista leikkeet molemmin puolin pannulla rasvassa.

Pinaattipasta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g tuoretta babypinaattia
1/2 rs kirsikkatomaatteja
sitruunamehua
mustapippuria
5 kerää nauhapasta

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja freesaa sipulit siinä. Heitä pannulle babypinaatti ja anna sen lyhistyä hieman kasaan. Sekoita joukkoon keitetty pasta sekä halkaistut kirsikkatomaatit. Sekoita pastan joukkoon oliiviöljyä ja mausta sitruunamehulla ja rouhitulla mustapippurilla.

1284543252_img-d41d8cd98f00b204e9800998e