Pahana tapanani on hamstrata tietokoneen kirjanmerkkeihin läjäpäin reseptejä, ja unohtaa ne sitten sinne pieneksi ikuisuudeksi. Voitte vain kuvitella, että kun seuraa useampaa kymmentä ruokablogia/muuta ruokasivustoa, se kirjanmerkkilista vaan kasvaa, kasvaa ja kasvaa... Niin paljon toinen toistaan mielenkiintoisempia reseptejä, ja vain yksi elämä aikaa tehdä kaikkea. Vaikeata on! :D Tänään pääsin harventamaan to do -listaani kuitenkin yhden ruoan verran. Minä löysin ohjeen Ihanista tomaateista, alunperin se on Olivia-lehdestä. Lähikaupalla ei ollut tarjota tiikeriravun pyrstöjä, joten minä käytin niiden korvikkeena pakastettuja jättikatkarapuja. Nämä curryruokien epämääräisen ruskeat ulkomuodot eivät kyllä liiemmin silmää hivele, mutta maku toimii lähes poikkeuksetta aina - niin tälläkin kertaa.

     1283263173_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 (2-3 annosta)

1 iso sipuli

4 valkosipulinkynttä
pieni pala inkivääriä
3 vihreää chiliä
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl curryjauhetta
1 tl chilirouhetta
1 tl kurkumaa
1 rkl tomaattipyrettä
500 g tomaatteja
2 dl kookoskermaa
1 pkt pakastettuja jättikatkarapuja tai tiikeriravun pyrstöjä
suolaa
sokeria
tuoretta korianteria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipulit ja inkivääri. Pilko myös chilit. Kuullota kaikkia miedolla lämmöllä wokkipannussa öljyssä viitisen minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt.Lisää sekaan mausteet ja tomaattipyree. Sekoittele ja paista viitisen minuuttia.

Pilko samalla tomaatit puolikkaiksi, purista ylimääräiset nesteet pois kuin sitruunasta, ja pilko sitten puolikkaat pieniksi. Kun toimit näin, ruuasta ei tule vetistä. Lisää tomaattikuutiot pannuun ja paista muutama minuutti, kunnes seos kiehahtaa. Mausta yhdellä-kahdella teelusikallisella suolaa ja sokeria.Lisää sekaan kookoskerma. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 20-25 minuuttia välillä sekoitellen. Jos ruoka näyttää vielä liian vetiseltä, keitä pidempään.

Lisää joukkoon sulatetut ja kuoritut tiikeriravunpyrstöt tai jättikatkaravut ja kypsennä vielä 5-8 minuuttia. Revi sekaan tuoretta korianteria ja tarjoile.