Kevään mittaan kokatuista parsaruoista bloggaamatta on vielä tämä, jonka jälkeen parsapostaukset jätettäneen rauhaan taas vuodeksi. Parsarisotto on yksi kevään vakkariherkuista, ja tällä kertaa kyytiin pääsivät myös katkaravut - tästä ei sapuska paljoa keväisemmäksi taida muuttua. Ruokaa kannattaa tehdä ihan jo sen nätin, vaaleanpuna/limenvihreäsävytteisen ulkomuotonsa vuoksi :D

     1274803185_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

500 g vihreää parsaa
1 sipuli
3 dl risottoriisiä

9 dl kasvislientä
1 pss (180 g) katkarapuja
1 dl parmesaania
25 g voita
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria


Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen tyviosa pois. Keitä pehmeiksi suolatussa vedessä, valuta ja leikkaa muutaman sentin paloiksi.
Kuullota silputtuja sipuleita oliiviöljyssä, alenna lämpöä ja lisää riisi. Ala lisäillä lientä pienissä erissä niin, että edellinen nestemäärä on imeytynyt riisiin, ennen kuin lisäät uutta. Keittele hiljalleen ja sekoittele, kunnes riisi on kypsää. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon parsapalat, katkaravut, parmesaani ja voi. Sekoittele ja mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla.