Tämänpäiväistä ruokaamme, jos jotain, voi kutsua varsinaiseksi kaappientyhjennysmuonaksi. Linssipaketin pohjista ja pähkinäpussin rippeistä syntyi pihvejä, juureslootasta löytyneistä porkkanan, perunan, palsternakan ja kukkakaalin jämistä taas muusia. Aina ei tarvitse mennä kauppaan asti henkensä pitimiksi :) Linssejä oli harmillisen vähän, joten osa niistä piti korvata porkkanoilla. Ei näitä miksikään estetiikan riemuvoitoiksi voi kutsua, mutta maku oli kuitenkin suht kohdallaan!

1274787249_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Linssi-cashewpähkinäpihvit
n. 15 kpl

1 dl punaisia linssejä

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
juustokuminaa, paprikajauhetta
3 porkkanaa
kourallinen cashewpähkinöitä
1 muna
vehnäjauhoja tarpeen mukaan
tuoretta persiljaa
2 tl punaista currytahnaa
mustapippuria, suolaa

Keitä linssit kypsiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja freesaa ne pannulla öljyssä. Lisää pannulle mausteet ja sekoita. Siirrä sipulit pois pannulta ja paistele pähkinöitä tovi kuivalla pannulla, kunnes saavat vähän väriä itseensä. Rouhi pähkinät sitten pienemmiksi esim. veitsellä. Raasta porkkanat. Kaada kulhoon sipuliseos, linssit, porkkanaraaste sekä pähkinärouhe. Sekoita joukkoon myös muna sekä sen verran vehnäjauhoja, että saat aikaan helposti käsiteltävän massan. Mausta silputulla persiljalla, currytahnalla, suolalla ja pippurilla. Muotoile massasta pieniä pihvejä ja paista pannulla öljyssä molemmin puolin.


Juuresmuusia varten keitin perunaa, porkkanaa, palsternakkaa ja kukkakaalia kasvisliemessä. Kasvisliemen otin talteen, soseutin kasvikset ja lisäsin kuumaa kasvislientä niiden joukkoon. Maustoin suolalla ja voinokareella.