Kun kanssa-asukki saa vapaat kädet kyökin puolella, lopputuloksena on hyvin usein jotain kanaruokaa. Ja melkein yhtä usein pastaa. Melkein aina siis jonkin sortin kanapastaa :D Tällä kertaa tosin variaatiota oli haettu lasagnen muodossa. Aurajuustosta, parsakaalista ja sienistä saatiin tavalliseen kanalasseen vähän vaihtelua. Kyllä muuten huomasi, ettei oltu ihan hetkeen lasagnea tehty! Nimim. saatoin käydä rääppimäässä uunivuokaa muutamaan otteeseen illan mittaan..

Kasvisversio tästä ruoasta on ihan iisipiisi toteuttaa, sen kun vaihtaa kanan esim. tofuun, tai korvaa sen vain isommalla määrällä sieniä ja rehuja.

     1271254292_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(4 annosta)


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g broilerisuikaleita
1 parsakaali
3 dl sieniä (kantarelleja ja suppilovahveroita)
500 g tomaattimurskaa
tomaattipyrettä & vettä tarpeen mukaan
suolaa, pippurisekoitusta, kuivattua basilikaa

Juustokastike
50 g margariinia
3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
suolaa, pippuria
2 dl mozzarellaraastetta
pala aurajuustoa

Pinnalle
mozzarellaraastetta

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota siinä sipuleita ja valkosipuleita. Lisää broilerisuikaleet ja kypsennä. Kippaa pannulle tomaattimurska, paloiteltu parsakaali sekä etukäteen pannulla freesatut sienet. Anna kiehahtaa ja mausta. Hauduttele kastiketta hiljalleen parikymmentä minuuttia, lisäillen vettä ja tomaattipyrettä tarpeen mukaan, niin että kastikkeen koostumus on sopiva.

Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito pienissä erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi juustoraastee ja aurajuusto joukkoon.

Kasaa lasagne voideltuun uunivuokaan. Kaada pohjalle kana-sienikastiketta ja juustokastiketta. Nosta lasagnelevyjä päälle ja kaada niille uudet kerrokset kastikkeita. Jatka näin, kunnes lasagnelevyt on käytetty, jätä päällimmäiseksi juustokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

1271254347_img-d41d8cd98f00b204e9800998e