Tonnikalapasta on taatusti yksi ensimmäisistä ruoista, joita olen aikoinani oppinut tekemään itse. Silloin, kun ruoanlaitto ei minua vielä liiemmin kiinnostanut, tuota pöperöä tuli popsittua aina kyllästymiseen asti. Onneksi tonnikalapastaa, kuten kaikkia muitakin pastaruokia, on äärettömän helppo varioida. Tänään tuota pöperöä porisi taas liedelläni piiitkästä aikaa, "mitä kaapista löytyy" -periaatteella.

        1267788360_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(2 annosta)

1 valkosipulinkynsi

1 pieni sipuli
1 prk ranskankermaa
1 tlk tonnikalaa öljyssä
kourallinen pakasteherneitä
3 aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl kapriksia
0,5 rkl valkoviinietikkaa
sitruunamehua
mustapippuria, suolaa
ruohosipulia

Kuullota murskattu valkosipulinkynsi ja silputtu sipuli pannulla öljyssä. Kippaa pannulle ranskankerma, sekoita ja kuumenna. Lisää joukkoon tonnikala, herneet, silputut aurinkokuivatut tomaatit sekä kaprikset. Kaada joukkoon liraus valkoviinietikkaa. Mausta sitruunalla, mustapippurilla ja suolalla. Keittele muutama minuutti ja lisää tarvittaessa hieman vettä. Lisää lopuksi joukkoon silputtua ruohosipulia. Sekoita kastike keitetyn spagetin joukkoon.

1267788317_img-d41d8cd98f00b204e9800998e