Taloudessamme ei taideta syödä mitään muuta apetta yhtä usein ja säännöllisesti kuin tonnikalasalaattia. Hyvin usein päivälliset korvataan ruokaisalla iltapalalla, ja hyvin usein tuon asian ajaa jonkin sortin salaatti. Ja niin, tunaa päätyy salaatin pääainekseksi aina tämän tästä. Pari viikkoa sitten saatiin kuitenkin vakkari-iltapalaan vähän variaatiota, kun Fakta ja Farfalle -blogista löytyi hieman erilainen tunasalaatti. Tosin tekemäni salaatti oli hieman alkuperäistä arkisempi, kun "laadukas tonnikala" vaihtui Rainbown vastaavaan, tuoreet haricot-pavut vihreisiin pakastepapuihin ja kalamata-oliivit tavallisiin vihreisiin oliiveihin. Hyvää yhtä kaikki!

       1263635750_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

n. 1,5 dl sitruunamehua
n. 1,5 dl extra-virgin oliiviöljyä
2 tlk tonnikalaa vedessä
nippu tuoreita haricot-papuja
kourallinen kalamata-oliiveja karkeasti pilkottuina
4 sellerinvartta pilkottuna
2 rkl pieniä kapriksia
2 kukkurallista ruokalusikkaa persiljaa
2 tl sitruunankuoren raastetta
1 rkl raastettua valkosipulia
suolaa
pippuria
sitruunaviipaleita sekä jäävuorisalaattia tarjoiluun
(pecorino-juustoa)

Keitä haricot-papuja noin 3 minuuttia kiehuvassa vedessä. Ota pois ja huuhdo papuja kylmän veden alla. Vispaa isossa kulhossa sitruunamehun joukkoon oliiviöljy. Lisää valkosipuli, persilja ja raastettu sitruunan kuori. Sekoita. Lisää tonnikala (isoina lohkoina), keitetyt pavut, kaprikset, oliivit, selleri ja tonnikala. Kääntele aineksia kastikkeessa ja mausta suolalla sekä pippurilla. Tarjoile sekoitus sitruunaviipaleiden kera jäävuorisalaattikerän lehdillä. Halutessasi voit lisätä päälle vielä hieman pecorinoa.