Vielä olisi postaamatta tämä yksi ainoa ateria loppuvuoden pikaruokarepertuaarista, jonka jälkeen voikin sitten onnellisesti siirtyä bloggaamaan vain uusia juttuja. Vuoden vaihtuminen on kyllä siitä maaginen juttu, että kaikkiin vanhoihinkin asioihin saa jostain ammennettua ihan uudenlaista potkua ja intoa - kuten ruuanlaittoon. Nyt kuitenkin tosiaan vielä tämä viimevuotinen ruoka kehiin..

Meiralta saamani maustepaketin ylivoimaiseksi lemppariksi taisi nousta ihanainen Mystinen Pohjola -mausteseos, joka sisältää mm. herkkutattia, sinapinsiemeniä, rosmariinia ja karhunlakkaa. Kuulostaa mielestäni jo paperilla vallan huikealta, ja tuoksukin miellyttää minua niin kovin, että maustetta tekisi mieli rouhaista mukaan vähän joka paikkaan! Testasin mausteseosta ensiksi ihan perusasioihin, kuten tuiki tavalliseen sienirisottoon ja -pastaan. Tässä niistä jälkimmäinen, vaikkei kovin kummoinen tai erikoinen resepti olekaan kyseessä.

1262643728_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(kahdelle)

2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
kourallinen kuivattuja kantarelleja
1/2 rasiaa rucolaa
2 dl kuohukermaa
Mystinen Pohjola -mausteseosta, suolaa
parmesania raasteena tai lastuina
+ tuorenauhapastaa sen verran kuin kahdelle katsoo sopivaksi

Turvota kuivatut sienet vedessä. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet ja kuullota ne voissa pannulla pehmeiksi. Lisää pannulle sienet ja paistele kevyesti. Lisää joukkoon silputtu rucola ja kuumenna nopeasti sekoittaen. Kaada sitten pannulle kerma sekä mausteet. Anna kiehahtaa hieman kasaan. Sekoita keitetty nauhapasta kastikkeen joukkoon ja viimeistele annokset parmesanilla.

1262643716_img-d41d8cd98f00b204e9800998e