Silläkin uhalla, että tulen tässä nyt postanneeksi ruokablogistanian historian kaameimman ruokakuvan, on suorastaan pakko kirjata tämä resepti ylös tänne. Kuvaton postaus olisi ihan kuolettavan ankea, joten koetetaan nyt kestää tämä vähemmän kaunis kuvatus tässä samalla ;) Joistain ruuista on vaan estetiikka kaukana!

Mutta asiaan: koskakohan olin viimeksi syönyt minkään sortin perunasoselaatikkoa? Siitä on täytynyt kulua vuosikausia, muuten en liene olisi näin hervottoman innoissani jostain näinkin arkisesta. Ajatus jonkinlaisen perunasoselådan tekemisestä oli kutenut päässä jo tovin, ja reilu viikko sitten asiassa edettiin ajatuksen tasolta käytännön toteutukseen asti. Laatikon uumeniin päätyi niitä kasviksen jämiä mitä nyt jääkaapissa sillä haavaa sattui olemaan - eli porkkanaa, selleriä ja paprikaa - ja proteiinipuolesta huolehti puolestaan kidneypavut. Tykkäsin lopputuloksesta kovasti; turvallisempaa ja lohduttavampaa ruokaa saa hakea! Nyt kun perunasoselaatikon makuun on taas päässyt vuosien tauon jälkeen, tulen taatusti tekemään tätä jatkossakin eri variaatioin.

       1262958126_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(4 annosta)

1 kg perunoita
n. 2 dl maitoa
suolaa, voita

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
1 punainen paprika
3 lehtisellerin vartta
1 dl tomaattipyrettä
vettä
1 tlk kidneypapuja
kuivattuja yrttejä, suolaa, pippuria

pinnalle korppujauhoja

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja survo perunat esim. perunanuijalla tai sähkövispilällä. Sekoita joukkoon maito ja mausta muusi voinokareella ja suolalla.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele porkkanat, sellerit ja paprika. Freesaa sipulit pannulla rasvassa ja lisää sitten sekaan sellerit. Kuullota ja kaada joukkoon porkkanat ja paprikat. Paistele hetki ja sekoita sitten joukkoon tomaattipyre ja kaada pannulle vettä sen verran, että kastikkeen koostumus on sopiva. Anna kiehua hieman kasaan. Kun porkkanat ovat pehmenneet, sekoita kidneypavut joukkon. Jos kastike on tässä vaiheessa liian lirua - kuten minulla oli - suurusta koko homma Maizenalla. Mausta.

Laita voideltun uunivuoan pohjalle puolet perunamuusista. Kaada päälle papu-kasvisseos ja sen päälle taas loput perunamuusista. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.