Ja kas näin on aika aloittaa ruokavuosi 2010! Viimeiset pari viikkoa ovat kiitäneet ohi valoakin nopeammin, enkä ole oikeastaan juurikaan ehtinyt hengähtää, vaikka lomalla olevinaan olenkin. Ensin tuli jouluhössötykset ja siihen liittyvät oheispuuhastelut, sitten matkustelua vähän joka paikkaan ja pisteenä i:n päälle vielä vuodenvaihteen touhotukset. Kivaa on ollut, mutta olo oli tänä aamuna suhteellisen huojentunut; nyt ei ole vähään aikaan kiire mihinkään eikä minulla tiettävästi ole gradua lukuunottamatta suurempia velvollisuuksia lähiviikkoina.

Ensimmäistä kertaa pariin viikkoon ehdin tänään myös kokkailla ihan oikeaa ruokaa omassa keittiössä - viime aikoina olen nimittäin hoitanut muonitsemiseni joko toisten ruokapöydässä tai turvautunut puolivalmisteisiin omassa kodissa. Tänään oli kuitenkin ihana aurinkoinen pakkaspäivä, ja minulla vaikka koko päivä aikaa tuhlattavaksi kokkailuun! Mahtava tunne pitkästä aikaa :) Vuoden ensimmäiseksi ateriaksi päätin valmistaa canneloneja, joita teen normaalisti äärettömän harvoin. Se putkiloiden täyttäminen on vaan niin sottaista ja turhauttavaa hommaa, että ryhdyn projektiin vain harvoin ja valikoiden. Tänään oli sekä aikaa että motivaatiota, joten cannelonien tekeminen ei pistänyt edes kiukuttamaan. Täytteeksi päätyi linssejä, meheviä kasviksia sekä vuohenjuustoa, ja cannelonien kanssa saatiin nautiskella juhlista ylijäänyttä punaviiniä. Täydellinen ateria muutenkin liki täydelliselle päivälle!

       Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2010 kaikille blogini lukijoille!

1262437901_img-d41d8cd98f00b204e9800998eCannelonit matkalla uuniin.

(4 annosta)

24 canneloniputkea

Tomaattikastike

1 sipuli
1 sellerin varsi
1 porkkana
1 tlk kuorittuja kokonaisia tölkkitomaatteja
1 rkl punaista pestoa
suolaa, pippuria, timjamia, oreganoa, sokeria

Täyte
1,5 dl punaisia linssejä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
1 suurehko kesäkurpitsa
1 porkkana
1 punainen paprika
10 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 rs rucolaa
1/2 ruukku tuoretta basilikaa
200 g vuohenmaitojuustoa
Aurinkoinen Provence -mausteseosta, suolaa, pippurisekoitusta


Päälle
emmental- ja parmesanraastetta

Tee ensin tomaattikastike. Silppua sipuli, raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja pilko selleri pieniksi kuutioiksi. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota siinä sipulia hetki. Lisää pannulle porkkanat ja sellerit ja freesaa vielä tovi. Kaada pannulle tölkkitomaatit ja pilko tomaatteja vähän pienemmiksi. Mausta kastike punaisella pestolla, suolalla, pippurilla, yrteillä ja sokerilla. Anna hautua hiljalleen 20-30 minuuttia. Lisää tarpeen mukaan vettä.

Valmista täyte sillä välin kun tomaattikastike hautuu. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli, raasta kesäkurpitsa ja porkkana karkeaksi raasteeksi ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja kuullota siinä ensin sipuleita ja lisää sitten loput kasvikset sekaan. Pehmennä kasviksia hetki ja lisää sitten joukkoon pilkotut aurinkokuivatut tomaatit sekä silputtu rucola ja basilika. Sekoita keitetyt linssit joukkoon ja mausta linssi-kasvisseos. Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää vuohenjuusto nokareina joukkoon ja sekoita.

Täytä canneloniputket linssi-kasvisseoksella ja lado ne voideltuun uunivuokaan. Kaada cannelonien päälle tomattikastike ja ripottele päälle raastettua emmentalia ja parmesania. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

          1262437950_img-d41d8cd98f00b204e9800998e