Ruokaan liittyvät mielihalut ovat siitä jännä juttu, että ne ovat yleensä ihan tuulesta temmattuja, ja ne riivaavat kantajaansa niin pitkään kunnes asialle tehdään jotain. Minä olin himoinnut munakoison ja tomaatin yhdistelmää jo pidemmän aikaa, kunnes sitten vihdoin tarpeeksi inspiroiva resepti osui kohdalle. Ohje löytyi Herkkuruoka -nimisestä ruokablogista, ja olin heti reseptin nähtyäni mennyttä naista; halloumin, munakoison ja tomaatin yhdistelmällä ei vaan voi epäonnistua! Ja hyväähän tästä tulikin. Tuoreen pinaatin vaihdoin rucolaan ihan siitä syystä, että meillä on viime aikoina syöty ihan kamalasti pinaattia, mutta muutoin mentiin kutakuinkin alkuperäisen ohjeistuksen mukaan.

1256820419_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(2 annosta)

1 pieni munakoiso
2 pienehköä tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3/4 pkt halloumia (300:n gramman paketista)
kourallinen rucolaa
mustapippuria
spagettia kahdelle

Leikkaa munakoiso paksuiksi kiekoiksi, jotta ne on helpompi paistaa. Voitele kiekot oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa. Anna kiekkojen itkettyä ja pilko sillä välin tomaatit, sipuli, valkosipuli ja halloumi. Laita spagettivesi kiehumaan ja lisää spagetit porisevaan kattilaan.

Kuumenna hieman oliiviöljyä pannussa ja asettele munakoisokiekot pannulle voideltu pinta ylöspäin. Paista molemmin puolin parisen minuuttia. Nosta kiekot lautaselle jäähtymään ja kippaa pannulle pilkottu halloumi. Ruskista palasia molemmin puolin ja nostele nekin sitten sivuun. Heitä seuraavaksi pannulle pilkottu tomaatti, sipuli ja valkosipuli. Freesaa niitä hetki ja kaada sekaan munakoisokiekoista pilkotut kuutiot, ruskistettu halloumi ja silputtu rucola. Sekoittele hetken aikaa. Kun pasta on kypsää, kaada vesi pois ja lisää sekaan kunnon tömpsy oliiviöljyä. Sekoita spagetti ja halloumi-munakoisopaistos keskenään.

          1256820374_img-d41d8cd98f00b204e9800998e