Koitan tässä pikkuhiljaa ja postaus kerrallaan päästä eroon näistä vanhemmista ruuista, joita on tullut viime viikkoina kokkailtua mutta joita en ole ehtinyt blogiin asti laittaa. Projekti etenee hitaasti mutta varmasti, ja nyt vuorossa siis thaiviritteinen tofu & nuudelisalaatti -kombo. Olen viime aikoina ollut ihan hirveän innoissani tofusta, ja koko ajan tekisi mieli keksiä siitä uusia reseptejä - koitan kuitenkin hillitä itseni ja muistaa kokkailla jotain muutakin aina välillä :) Resepti on kotoisin täältä. Tämä setti oli varsin hyvää ja maistuvaa, joskin tofusta tuli hippasen verran liian tulista, kun erehdyin heittämään sekaan vielä vähän punaista currytahnaa. Käsitykseni omasta tulisuuden sietokyvystäni on nähtävästi jokseenkin vinksallaan, mutta jospa tästäkin taas jotain oppisi..

           1254659558_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paistettu tofu:

350 g tofua
2 rkl limen mehua
1 rkl soijakastiketta
1 rkl chili-valkosipulikastiketta
1 tl sokeria
2 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 tl chilirouhetta

Leikkaa tofu viipaleiksi ja sopivan kokoisiksi paloiksi. Yhdistä tofun marinadin ainekset ja sekoita tofupalat sekä marinadi keskenään pakastepussissa. Pyöritä tofu kauttaaltaan marinadissa ja anna marinoitua huoneenlämmössä pari tuntia, välillä käännellen paloja marinadissa.

Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paistele siinä tofupaloja viitisen minuuttia, kunnes tofut ovat rapsakoita ja saaneet vähän väriä pintaansa.

Thai-nuudelisalaatti:


350 g riisinuudelia

Kastike:
0,5 dl limen mehua
3 rkl chili-valkosipulikastiketta
2 tl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl kalakastiketta
2 tl sokeria
2 tl raastettua inkivääriä
1/4 tl suolaa
1/4 tl chilirouhetta

n. 5 dl lehtisalaattia
2,5 dl porkkanaraastetta
kourallinen vihreitä papuja/sokeriherneitä
1 dl silputtua tuoretta korianteria
1/4 tl suolaa


Laita riisinuudelit suureen kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna kypsyä. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Yhdistä nuudelit, revitty lehtisalaatti, porkkanaraaste sekä vihreät pavut/sokeriherneet. Lisää kastike sekoittaen se hyvin salaatin joukkoon. Sekoita lopuksi korianteri joukkoon ja lisää tarvittaessa suolaa.

           1254659569_img-d41d8cd98f00b204e9800998e