Mielessäni oli jo pitkään kutkutellut ajatus jonkinlaisesta kylmästä, thaiviritteisestä nuudelisalaatista. Pari viikkoa sitten sain vietyä idean ajatuksen tasolta peräti toteutukseen asti. Alkuperäisenä aikomuksena oli kylläkin tehdä tämä tofusta, mutta sitten päätin että pakkasen puolella hengailevat kanasuikaleet olivat olleet siellä jo vähän turhankin pitkään. Kalakastike ja korianteri tuovat tässä pientä eksoottista vivahdetta makuun, mutta ilmankin niitä toki pärjää. Mulla on itse asiassa tosi kaksijakoiset mielipiteet tuoreesta korianterista - toisaalta tykkään, toisaalta en. Monesti tulee mietittyä että esimerkiksi jotkut thairuuat voisivat olla jopa vähän tylsähköjä ilman sitä, ja sitten toisaalta taas salaa toivon, ettei ruuassa kuitenkaan sitä olisi :D ota tästä nyt sitten selvää.

Monen muun ruokabloggaajan tavoin sain tässä taannoin tuotetestaukseen Rajamäen hunaja-väkiviinaetikkaa, jota lirautin myös tämän nuudelisalaatin joukkoon. Toistaiseksi en ole tuotetta ehtinyt vielä käyttää muuhun kuin salaattikastikkeisiin sekä sushiriisin maustamiseen, mutta aikomuksena olisi koeajaa etikka myös mm. marinoimisen ja säilönnän muodossa jahka tässä joskus ehtisi. Voin kuitenkin jo nyt myöntää tykästyneeni tuotteen mukavan hunajaiseen makuun; etikastahan on siis peräti 50% hunajaa. Tykkään!

            1254398943_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

300 g broilerisuikaleita
1 tl inkivääritahnaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl chilitahnaa

100 g mungpavunituja
1 punainen paprika
1 dl maissia
kourallinen cashewpähkinöitä
100 g nuudelia

1 rkl limen mehua
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl sweet chili -kastiketta
2 tl hunaja-väkiviinaetikkaa
1 tl sokeria
pippurirouhetta
tuoretta korianteria ja persiljaa

Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kääntele siinä inkivääritahnaa, valkosipulia ja chilitahnaa. Lisää kanasuikaleet pannulle ja paista kypsiksi. Pilko paprika ja keitä nuudelit kypsiksi. Paista cashewpähkinöitä hetki kuivalla pannulla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, eli limen mehu, seesamiöljy, kalakastike, sweet chili, sokeri, viinietikka sekä pippurirouhe. Yhdistä kulhossa nuudelit, kana, paprika, maissi ja mungpavunidut. Sekoita joukkoon kastike sekä silputtua tuoretta korianteria ja persiljaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa esim. soija- tai chilikastiketta oman maun mukaan.

            1254398975_img-d41d8cd98f00b204e9800998e