En tiedä mikä tässäkin oikein on, että nykyisin tekee melkein aina mieli aloittaa uusi viikko kepeällä sosekeitolla. En edes yleensä harrasta mitään ylenpalttisia ruoka- tai herkkuövereitä viikonlopun aikana, jotka voisivat mahdollisesti tämän maanantaina koittavan keittofiksaation aiheuttaa. Joka tapauksessa - näinpä on maanantaista ja tiistaista tullut varsinaisia soppapäiviä taloudessamme. Tämä viikko ei ollut poikkeus, ja tällä kertaa himot kohdistuivat parsakaalisosekeittoon, jonka sekaan päätin heittää vihreitä linssejä sekä vähän pinaattia. Tästä tulikin varsinainen viherpiipertäjän voimasoppa, joka piti kaksi aikuista ihmistä hämmästyttävän kylläisinä useamman tunnin ajan. Jos vielä kuulen jonkun väittävän etteivät sosekeitot ole täyttäviä tai ns. oikeaa ruokaa, syötän sille tätä.

1254770762_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,2 l kasvislientä
1 parsakaali (n. 500 g)
2 dl vihreitä linssejä
4 palaa pakastepinaattia
1 dl ruokakermaa
sitruunamehua
suolaa, pippuria, persiljaa
kurpitsan/auringonkukansiemeniä

Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele linssit. Kuullota sipuleita hetki rasvassa kattilan pohjalla. Kaada sitten kattilaan kasvisliemi. Anna kiehahtaa ja kaada sekaan linssit. Anna kiehua parikymmentä minuttia ja heitä sitten sekaan pilkottu parsakaali. Anna kiehua vielä sen aikaa, että parsakaali ja linssit ovat pehmenneet, noin 10 minuuttia. Sulata joukkoon myös pakastepinaatti. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi ja laita kattila takaisin liedelle. Kuumenna, lisää ruokekerma, liraus sitruunamehua sekä mausteet. Annostele keitto lautasille ja ripottele annosten päälle kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä.

1254770786_img-d41d8cd98f00b204e9800998e