Vaikka itsetehdyt kasvispihvit ovat valitettavan usein hienoinen pettymys, intoudun siitä huolimatta tasaisin väliajoin pyörittelemään jonkinnäköisiä kasvispihvejä tai -palleroita. Tällä kertaa inspiraatio lähti opiskelijaravintolasta, jossa lukuvuoden ensimmäisellä aterialla söin kasvispihvejä. Itse asiassa kasvispihvit ovat minulle jonkinlainen kouluruokanostalgian multihuipentuma - en nimittäin muista syöneeni mitään muuta ruokaa yhtä paljon peruskoulun ja lukion ruokalassa. Ne kun olivat varsin usein ainoana kasvisruokavaihtoehtona.. Vielä joku päivä kyllä täytyy koittaa tehdä samanlaisia rapeapintaisia ja sisältä pehmeitä pihvilöitä joita aikanaan kouluruokailussa tarjoiltiin. Nämä eivät sellaisia olleet alkuunkaan, mutta ihan kelpo pihvejä kuitenkin.

1252931645_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1 suurehko porkkana
100 g palsternakkaa
100 g juuriselleriä
4 pientä perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl kermaviiliä
0,5 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
1 dl tuoretta persiljaa
suolaa, pippuria

Raasta porkkana, palsternakka, selleri ja perunat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita korppujauhot kermaviiliin kulhossa ja anna turvota hetki. Lisää sitten joukkoon kaikki muut ainekset. Muotoile taikinamassasta pihvejä ja paista pannulla rasvassa molemmin puolin. Tarjoa pihvit esim. perunoiden ja yrtti-kermaviilikastikkeen kanssa.