Kuten olen jo aiemmissa postauksissa toitottanut, olen nyt menettänyt sydämeni näille etnokauppojen tofuille. Eritoten olen tykästynyt Super Tahoeen, joka maistuu minulle eriskummallisen hyvin jo ihan miedostikin maustettuna. Välillä kuitenkin pehmeiden tofujen rakenne harmittaa: en tiedä sattuiko käsiini tällä kertaa jotenkin viallinen yksilö vai oliko tofu lojunut pakkasessani jo vähän liiankin kauan, mutta tämänkertainen tofu oli rakenteeltaan harmillisen höttöinen ja mureneva. Tofu vaati superhellävaraista käsittelyä, ja päädyinkin maustamaan tofun etukäteen ja lisäämään sen kastikkeen joukkoon hyvin varovaisesti vasta loppuvaiheessa. Kastikkeen maut se jätti näin ollen imaisematta itseensä, mutta eipä tuo menoa sinänsä haitannut. Ihmeellistä kyllä, blogissani ei näköjään ole ainuttakaan sweet&sour-kastikkeen ohjetta, mutta tuleepahan korjattua tuokin epäkohta tämän postauksen myötä. Kehotan suhtautumaan ainesmääriin varauksella erityisesti hapanimeläkastikkeen osalta, tämän tekemisestä on nimittäin kulunut jo viikkoja eivätkä ainesmäärät täten ole ihan terävimmässä muistissa.

            1250698999_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(4 annosta)

500 g tofua
1 valkosipulinkynsi
1 tl chilitahnaa
1 tl inkivääritahnaa
soijakastiketta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
2 suurehkoa porkkanaa
1 tlk minimaisseja
1 tlk ananasta (ota liemi talteen)
kasvislientä

Hapanimeläkastike
1 dl ananasmehua
2 rkl soijaa
3 rkl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl maissijauhoa

Kuutioi tofu. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja heitä joukkoon murskattu valkosipulinkynsi sekä chili- ja inkivääritahna. Freesaa hetki ja lisää sitten joukkoon tofukuutiot. Paistele sekoittaen tovi. Kaada päälle soijastiketta ja sekoita huolellisesti. Anna tofujen paistua kunnes ovat ottaneet itseensä hieman väriä. Siirrä tofukuutiot sitten syrjään odottamaan.

Lohko sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Pilko paprika ja porkkanat. Tee hapanimeläkastike eli sekoita keskenään ananasmehu, soija, sokeri, viinietikka, tomaattipyre ja maissijauhot. Kuumenna pannulla taas loraus öljyä ja freesaa siinä sipuleita hetki. Lisää sitten joukkoon paprikat ja porkkanat ja kääntele niitä. Kaada pannulle hieman kasvislientä ja jätä kasvikset hautumaan miedolla lämmöllä. Kasvisten tulee olla pehmeitä mutta napakoita. Lisää sitten ananaspalat ja minimaissit joukkoon ja kaada päälle hapanimeläkastike. Anna kiehahtaa ja keittele miedolla lämmöllä hetki. Lisää tarvittaessa suolaa. Kääntele lopuksi tofukuutiot joukkoon ja sekoita. Tarjoa kastike nuudelien tai riisin kanssa. Ripottele päälle halutessasi silputtua tuoretta basilikaa.