Terveiset täältä reissun päältä, meikäläiselle tuli tässä tylsä hetki ja mietin josko mulla olisi jotain materiaalia tänne blogiin laitettavaksi. Ja olihan noita toistaiseksi bloggaamatta jääneitä ruokakuvia tullut pungettua tuonne kuvagalleriaan - tämä thaisoppa onkin ehdottomasti julkaisemisen arvoinen tuotos. Resepti löytyi Ken Hom:n opuksesta Simple Thai Cookery. Lopputulos oli kaikin puolin viehättävä ja maittava, mutta pakko huomauttaa, että mun mielestä tuo currytahnan määrä oli hippasen verran liioiteltu tässä. Harmikseni se nimittäin peitti aika tehokkaasti alleen sitruunaruohon hienon ja hentoisen maun, joten vähemmälläkin currytahnalla ehdottomasti pärjää. Sellainen yksi ruokalusikallinen, tai jopa vähemmänkin, voisi olla passeli.

Tuntui kieltämättä vähän hassulta tehdä keittoa, jossa ei ollut minkäänlaisia kasviksia.. Sokeriherneet tai vihreät pavut voisivat esimerkiksi tuonne joukkoon sopia, jos jotain rehulisäystä kaipaa. Kasvissyöjät voinevat korvata kanan soijasuikaleilla, joskaan en ole itse koskaan kokeillut niiden toimivuutta keitossa. Mutta tässä sopassa pääroolissa onkin tuo ihanaisen mausteinen liemi, johon kyllä sydän sulaa kiinni. Tuoreen sitruunaruohon voi myös korvata sitruunaruohotahnalla.

1247006249_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(n. 4 annosta)

175 g munanuudeleita
175 g broilerin rintaleikettä paloina (mulla oli 250 g)
2 tuoretta sitruunaruohon vartta
1 pieni sipuli silputtuna
2 rkl karkeasti silputtua valkosipulia
1,2 l kana- tai kasvislientä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 pientä punaista tai vihreää thaichiliä hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria
2 rkl Madras -currytahnaa (suosittelen vähentämään)
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl limen mehua
basilikan (ja korianterin) lehtiä

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ne ja laita syrjään. Kuori sitruunaruohon varret pehmeään, valkoiseen sisusosaan asti ja leikkaa kantaosa pois. Leikkaa varret noin 7 cm:n mittaisiksi paloiksi ja murskaa veitsen sivulla. Suikaloi broileri.

Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja lisää sipuli, valkosipuli ja sitruunaruoho. Sekoittele muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon kana- tai kasvisliemi sekä kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää chilit, broileri, kalakastike, soijakastike, sokeri, currytahna, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Lisää nuudelit ja anna hautua kannen alla viitisen minuuttia. Poista sitruunaruoho. Purista joukkoon limen mehu ja ripottele annosten päälle tuoretta basilikaa (ja korianteria).

               1247006300_img-d41d8cd98f00b204e9800998e