En edes jaksa muistaa kuinka mones linssikeiton eri variaatio tämä soppa on, näitä on nimittäin tullut väännettyä vaikka kuinka montaa eri sorttia. Linssit ja porkkanat olen yhdistänyt keiton muodossa monastikin, mutta tällä kertaa uutena elementtinä kuvioon tulivat cashewpähkinät. Resepti löytyi Murdoch Booksin kustantamasta taskukokoisesta keittokirjasta Soups. Oikein harmittaa, ettei keitto ole kuvassa ollenkaan edukseen, maku oli nimittäin kaikin puolin kohdallaan! Itse asiassa soppa oli ehkäpä jopa niin hyvää, ettei minun tarvinne enää koskaan (tai noh, pitkään aikaan ainakaan) katsoa muita linssikeittoreseptejä päinkään. Kaupan päälle keitto on vielä hyvin simppeli tehdä, ja linssien ja pähkinöiden ansiosta myöskin hyvinkin täyttävä.

1248771401_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(4 annosta)

1,5 l kasvislientä
750 g porkkanoita
2 dl punaisia linssejä
1 iso sipuli
80 g cashewpähkinöitä
1 rkl Madras -currytahnaa
(kourallinen tuoretta korianteria)
125 g turkkilaista jogurttia

Paloittele porkkanat ja silppua sipuli. Kiehauta kasvisliemi ja lisää liemeen porkkanat ja huuhdellut linssit. Anna kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia, tai kunnes porkkanat ja linssit ovat kypsiä.

Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota siinä sipuli. Lisää myös cashewpähkinät pannulle ja paistele pari minuuttia. Lisää currytahna (ja silputtu korianteri) joukkoon. Lisää seos kattilaan porkkanoiden ja linssien joukkoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa jogurttinokareiden (ja tuoreen korianterin) kanssa.