Olen viime aikoina ollut hyvinkin innoissani uusista keittokirjoistani, joita olen aina iltalukemisiksi selaillut ja merkannut mielenkiintoisia reseptejä klemmarein. Seuraavanlainen pihviresepti löytyi opuksesta nimeltään The Essential Vegetarian Cookbook, pieniä muutoksia olen tosin ohjeeseen tehnyt. Ihan hyviä peruskasvispihvilöitä tuli, vaikkakin ehkä hippasen verran tylsähköjä ja kuivakkoja - vaativat mielestäni kylkeensä läjän tsatsikia tai muuta jogurttipohjaista kostuketta. Lisukkeeksi tein tosiaan tsatsikin lisäksi kasvisbulguria, ja ateriakokonaisuutena tämä olikin  tosi mieluinen ja maittava! Pyöryköitä pyörittelin myös osasta massaa, ne kypsensin uunissa ja sen jälkeen käytin nopsasti pannulla väriä kartuttamassa.

1244385451_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244385439_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Linssi-kikhernepihvit
n. 10 kpl

2,4 dl punaisia linssejä
2 sipulia
1 rkl tandoorimaustetta
425 g säilöttyjä kikherneitä
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 kananmuna
3/4 dl tuoretta persiljaa
korppujauhoja sopivasti (joitakin ruokalusikallisia)
vehnäjauhoja

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipulit ja raasta inkivääri. Kuumenna loraus öljyä pannussa ja kuullota sipulit siinä pehmeiksi. Lisää tandoorimauste ja sekoita hyvin. Ota pannu pois liedeltä.

Laita kikherneet, inkivääri, muna, sipuliseos sekä puolet linsseistä kulhoon ja sekoita ne sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Lisää sitten joukkoon loput linssit, silputtu persilja sekä korppujahoja sen verran, että saat aikaiseksi sopivan tuntuisen massan. Muotoile massasta pihvejä ja pyöräytä pihvit vehnäjauhoissa. Paista pannulla öljytilkassa molemmilta puolilta. Tarjoa esim. tsatsikin ja vihannesbulgurin kanssa.

Tsatsiki
4 dl maustamatonta jogurttia
1/2 tuorekurkku
3-4 valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua minttua
suolaa ja mustapippuria

Valuta jogurtti kiinteämmäksi suodatinpussilla vuoratussa siivilässä. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vihannesbulgurissa on kasvisliemessä keitettyä bulguria, jonka seassa paprikaa, sipulia sekä keitettyä porkkanaa ja parsakaalia. Maustettu mustapippurilla, tuoreella persiljalla ja sitruunamehulla.


Pihvit testattiin myös burgeriolosuhteissa. Herkkua! Hampparisämpylän välissä pihvin lisäksi lehtisalaattia, cheddaria, suolakurkkua, coleslawta ja ketsuppia.

1244743190_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(ja ainekset on muuten aivan väärässä järjestyksessä.. hampurilaisen kasaaminen on vähintäänkin yhtä tarkkaa ja vakavaa hommaa kuin se, missä järjestyksessä leivänpäälliset asetellaan leivälle :D)