Meidän taloudessa tykkäillään kalaruuista melkoisen hartaasti, vaikkei tuoretta kalaa raaskikaan ihan turhan usein ostaa. Onneksi on kuitenkin olemassa anteliaat vanhemmat, joiden kalasaaliista liikenee aina vähän meillekin. Viikonlopuksi saatiin aikamoinen satsi anoppikokelaan virvelöimää haukea, josta pyöräytettiin parin päivän sapuskat ja loput laitettiin pakkaseen. Ruisjauhoissa kieritettyjen ja voissa paistettujen kalapalojen ansiosta kyökissämme tuoksuikin kuin mummon kesäkeittiössä konsanaan! Kyllä maistui :)

1241872083_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1241872133_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paistettu hauki valmistui pyöräyttämällä haukifileet sitruunapippurilla ja suolalla maustetuissa ruisjauhoissa ja paistamalla fileet sitten voissa pannulla. Syötiin vihersalaatin ja perunamuusin kanssa.

1242048020_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paistettua kuhaa puolestaan syötiin viimeisinä päivinä vanhassa kodissa, jolloin koitettiin vain päästä eroon niistä vähäisistä ruoka-aineksista, mitä kaapeissa vielä roikkui. Kuha on melkeinpä lempparikalani, parhaimmillaan ihan vaan yksinkertaisesti paistettuna ja maustettuna suolalla, pippurilla ja sitruunalla.