Aiemmin tällä viikolla kiitin itseäni siitä, että olin kaikessa pihiydessäni jemmannut muuttokuormaan mukaan mm. soijasuikalepussin ja hunajapurkin jämät :D niiden ansiosta nimittäin meillä oli kotona valmiina ainekset tähän pastaruokaan. Legendaarisen pollo limonellon ohjehan löytyy jo blogini arkistojen kätköistä, mutta tässäpä olisi vegeversio tuosta suussasulavan herkullisesta ruuasta. Idea on varastettu kanssabloggaajilta - Ihanat tomaatit taisivat aloittaa trendin, joka sittemmin levisi blogiin jos toiseenkin. Vaikka en normaalisti ihan hirveästi välitä soijasuikaleista, niin tässä ruuassa ne ajavat kyllä asiansa erittäin mainiosti. Tämä vegeversio maittoi nimittäin aivan yhtä hyvin kuin kanaisa versio! Niin simppeliä, niin herkkua.

1241612411_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(n. 3 annosta)

n. 2,5 dl soijasuikaleita
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
ripaus cayennepippuria tai chiliä
2 dl ruokakermaa
0,5 rkl kurkumaa
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
2 dl maustamatonta jogurttia
suolaa
parmesaania
tuoreita yrttejä (minulla basilikaa ja rucolaa)

Kiehauta vesi ja liota joukkoon kasvisliemikuutio. Ota kattila pois liedeltä ja lisää veteen soijasuikaleet. Anna suikaleiden turvota kannen alla joitakin minuutteja. Valuta lopuksi ylimääräinen vesi pois.

Pilko sipuli ja kuumenna loraus öljyä pannussa. Lisää sipuli soijasuikaleiden ja cayennen kanssa pannulle kuullottumaan. Lisää ruokakerma ja anna porista hetki. Sekoita sitten joukkoon pilkotut valkosipulinkynnet, kurkuma, raastettu inkivääri, sitruunamehu sekä hunaja. Sekoita ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Sekoita lopuksi jogurtti joukkoon. Mausta maun mukaan suolalla. Tarjoa pastan kanssa ja ripottele annosten päälle parmesania ja tuoreita yrttejä.

1241631593_img-d41d8cd98f00b204e9800998e