Tämä postaus ei nyt pidä sisällään mitään kovin kummoista reseptiikkaa, kunhan tulin fiilistelemään pääsiäismuonituksia ja toivottelemaan hyviä pääsiäispyhiä :) Meillä ei ollut alunperin suunnitelmissa tehdä mitään sen ihmeempää ruokaa pääsiäisen vuoksi, mutta viime tipassa sitten vaihdettiin thairuoka-aikomukset kalkkunanfileerullaan. On jotenkin vähän uupunut ja stressaantunut olo, ettei oikein olisi jaksanut panostaa, mutta tuo rullahan nyt valmistuu tosi kätevästi - sen kun lykkää uuniin vaan. Lisukkeeksi päätettiin sen kummemmin miettimättä pippurikastike sekä keitetyt perunat. Tosin kokkailuvaiheessa sain sitten päähäni, että voisi sittenkin tehdä valkosipuli-rosmariiniperunoita. Kermaa ei kyllä siihen hätään ollut, joten potut piti tehdä kasvisliemeen. Joka tapauksessa, olihan se sitten loppujen lopuksi ihan kiva syödä jotain arjesta poikkeavaa, vaikkei sinänsä mitään perinteisiä pääsiäisruokia tullut (eikä tule) kokkailtua. Lystikästä pääsiäisen jatkoa kaikille!

1239438127_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kalkkunanfileerulla (n. 1 kg) kypsennettiin uunissa pakkauksen ohjeen mukaan 150 asteessa puolisentoista tuntia.
Rosmariini-valkosipuliperunoihin tuli 10 perunaa, 6 valkosipulinkynttä, kuivattua rosmariinia, suolaa ja pippuria sekä 5 dl kasvislientä. Kypsennettiin 175 asteessa reilu tunti.
Pippurikastike valmistui perinteisellä tavalla purkillisesta ruokakermaa ja paketillisesta Mustapekka -tuorejuustoa.
Lisukkeena vielä keitettyä parsa- ja kukkakaalia sekä porkkanaa.

Maistui :)