Ruokamielihaluni tapaavat tietyllä tavalla noudatella vuodenaikoja. Keväisin ja kesäisin tekee mieli salaatteja ja muita kepeitä ja raikkaita ruokia, syksyisin höyryävän lämmittäviä keittoja, ja sydäntalvella puolestaan lämpöisiä uunijuttuja. Tämä ruoka on eräältä tammikuiselta pakkaspäivältä, jolloin halusin jonkunlaista uunissa haudutettua vuokaruokaa tomaatti-mozzarellakuorrutteella höystettynä. Voisin kyllä oikeasti opetella bloggaamaan näitä vähän aiemmin, sillä nytkin minulta on kadoksissa paperilappunen, johon olin tuhertanut ainesten määrät. Toisaalta, ei ainakaan minun mielestäni ruuanlaitossa olekaan tarkoitus noudattaa orjallisesti ohjeita ja mittailla kaikkea millin tarkkuudella, joten tohdin julkaista tämän. Kehotan suhtautumaan ainemääräarvioihini erittäin kriittisesti, mutta jotakuinkin seuraavanlaisesti tämä meni.

1231506342_pastavuoka.jpg


(n. 4 annosta)

250 g pennepastaa
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1/2 rs kirsikkatomaatteja
kourallinen mustia oliiveja
n. 1 dl vihreää pestoa
tomaattimurskaa ja -pyrettä fiiliksen mukaan
suolaa, pippuria
(loraus ruokakermaa)
2-3 tomaattia
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
125 g mozzarellaa
juustoraastetta

Keitä pasta kypsäksi. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika ja puolita kirsikkatomaatit. Pehmennä kesäkurpitsa- ja paprikapaloja hetki pannulla. Sekoita keskenään pasta, kesäkurpitsa, paprika, kirsikkatomaatit ja oliivit. Sekoita joukkoon pesto sekä tomaattimurskaa ja -pyrettä sen verran, että seos on sopivan mehevää. Tarkista maku ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kaada pasta-kasvisseos voideltuun uunivuokaan ja lorauta halutessasi päälle vähän ruokakermaa. Asettele päälle viipaloitua tomaattia, silputtua basilikaa sekä viipaloitua mozzarellaa. Ripottele päälle vielä vähän juustoraastetta. Gratinoi 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Mikäli laitoit ruokakermaa enemmänkin, kypsennä kunnes se on hyytynyt.

1231506384_pastavuoka4.jpg