...tai ainakin sinnepäin :) Kesästä asti minulla on ollut klemmarilla merkittynä Puolen tunnin kokki -kirjan sivu 250. Sieltä nimittäin löytyy seuraavanlainen mehukas munakoisoresepti. Munakoisohan kuuluu taas näihin, joihin suhtauduin hyvinkin ennakkoluuloisesti vielä joitain vuosia sitten: minua epäilytti siinä niin ulkonäkö, nimi kuin makukin. Nyttemmin ollaan kuitenkin koisojen kanssa ihan hyviä kavereita, ja ihan erityisesti pidän kaikesta, missä yhdistetään tomaatti ja munakoiso. Ovat nimittäin vallan mehukas parivaljakko. Tässä lisäkeruuassa koko komeuden kruunaa maistuvat juustot. Aivan erinomainen lisäke monenlaiselle ruualle, meillä  tämä maistui broilerin fileeleikkeiden kera.

Alkuperäisestä ohjeesta poiketen olen esim. lisännyt tomaattikastikkeen määrää (alkuperäisessä ohjeessa käytetään 2 dl tomaattisosetta). Tällä minun ohjeella vuokaan jää jonkin verran nestettä, mutta minä pidin tästä hieman vetisenä. Lisäksi grillikypsennys on vaihtunut uunikypsennykseen, yrttien määrää lisätty jne. Tässä ohje kuitenkin niin kuin minä tein.

1232359043_munakoiso7.jpg

(lisäkkeeksi neljälle)

500 g munakoisoja
oliiviöljyä
125 g mozzarellajuustoa
1 ruukku basilikaa tai oreganoa
1 tlk tomaattimurskaa
loraus vettä
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa, sokeria, mustapippuria
parmesaania

Huuhtele ja puhdista munakoisot. Viipaloi ne sitten ohuiksi pyörylöiksi. Kuumenna oliiviöljyä isossa paistinpannusaa tai kahdessa pienessä pannussa. Paista munakoisoviipaleet siinä kohtalaisella lämmöllä kerran välillä kääntäen kauniin ruskeiksi.
Lisää öljyä, jos tarpeen. Valmista tomaattikastike kumoamalla tomaattimurka kattilaan. Kuumenna, lisää tomaattipyre, hieman vettä sekä mausteet. Anna hautua hetki miedolla lämmöllä. Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Hienonna basilika tai oregano. Asettele valmiita munakoisoviipaleita isoon, laakeaan uunivuokaan kerrokseksi. Lado päälle mozzarellaa, parmesaania, tomaattikastiketta, yrttisilppua ja mausteita, ja jatka näin, kunnes ainekset on käytetty. Raasta päällimmäisen kerroksen päälle parmesaania. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua. Tarjoile esim. kanan tai kalan kanssa.

1232359074_munakoiso8.jpg