Suklaakonvehdit
Inspiraatiota otin Pippurimaijalta sekä Hedelmäpommin Christinalta. En viitsinyt investoida konvehtimuotteihin, mutta jääpalamuotit olivat oikein hyvä korvike. Suklaina käytin maitosuklaata, tummaa suklaata, valkosuklaata sekä minttukrokanttisuklaata. Tummasuklaakonvehteihin laitoin täytteeksi appelsiinimarmeladia, minttukrokanttikonvehteihin en mitään, ja kaikkiin muihin laitoin hasselpähkinärouhetta. Tein myös fuusiokonvehteja, joissa yhdistyivät sekä tumma että valkosuklaa.
Suklaat sulatetaan ensin vaikkapa vesihauteessa. Sitten muotteihin annostellaan sulatettua suklaata, ja niiden päälle haluttua täytettä (täytteenä voi käyttää esimerkiksi mainitsemiani marmeladia tai hasselpähkinärouhetta, tai sitten erilaisia hilloja, mariannerouhetta, toffee/lakritsikastiketta tai melkein ihan mitä vaan mieleen tulee). Sitten valutetaan muotti täyteen sulatettua suklaata ja laitetaan konvehdit jähmettymään pakastimeen tai jääkaappiin. Itse annoin konvehtien ensin jähmettyä hetken pakastimessa, jonka jälkeen siirsin ne jääkaappiin. Huomasin, että mitä kauemmin konvehdit saivat jääkaapissa olla, sitä helpompi ne oli irrottaa muotista. Lopuksi koristelin konvehdit suklaapursotuksilla.
Joulutoffee
No juu, tällä ei ole oikeastaan mitään tekemistä joulun kanssa, mutta nimitän näitä nyt joulutoffeiksi, kun kerran joululahjaksi ovat tarkoitettu :) vaikka tietynlaista joulunmakua vanilja ja kaneli tietysti näissä antavat. Ohje on Ruokamaailmasta, omana lisäyksenäni on vain kaneli.
(0,5 rkl kanelia)
Sekoita kerma, sokeri ja siirappi teflonkattilassa. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen kiehua välillä sekoittaen 20–25 minuuttia tai kunnes seos paksunee. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Massa on valmista, kun tippa seosta jähmettyy kiinteäksi kylmään veteen pudotettuna. Lisää vaniljasokeri (ja kaneli) huolellisesti sekoittaen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun n. 15 x 15 cm kokoiseen suorareunaiseen astiaan. Kun levy on melkein jähmettynyt, leikkaa se terävällä veitsellä kuutioiksi. Anna vielä kovettua. Kääri kovettuneet karkit sellofaanipapereihin.
Huomenaamulla hyppäänkin sitten junaan ja matkaan kotikaupunkiini noin viikoksi joulunviettoon. Palailen jossain vaiheessa ensi viikkoa, mutta sitä en tiedä, jääkö tämä tämän vuoden viimeiseksi postaukseksi. Mutta eikös vuosi ole hyvä lopettaa näin makoisissa tunnelmissa :) palataan taas!
Kommentit