Viikonloppuisin täytyy irtaantua arjesta myös ruuan osalta, eikä mennyt viikonloppu ollut poikkeus. Lauantaisin budjetti saa venyä ruokakaupassa, ja herkkuja on luvallista ja jopa suotavaa ostaa :) tällä erää kehittelin tällaisen aterian, tuli huikeen hyvää.



Vuohenjuusto-kalkkunarullat
4 ohutta kalkkunanfileetä
100 g vuohenjuustoa
suolaa, pippuria

Nuiji tarvittaessa fileitä ohuemmiksi. Viipaloi vuohenjuustosta kiekkoja ja laita jokaiselle fileelle pari juustokiekkoa. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kääri fileet rullille ja kiinnitä ne kylmässä vedessä liotetuilla cocktailtikuilla. Kypsennä rullia 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Tomaattirisotto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
n. 9 dl kasvislientä
2 rkl tomaattipyrettä
n. 7 aurinkokuivattua tomaattia
n. 12 kirsikkatomaattia
4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
voita
parmesania raastettuna
silputtua tuoretta basilikaa, mustapippuria


Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja aurinkokuivatut tomaatit. Halkaise kirsikkatomaatit. Kuumenna kattilassa loraus aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja kuullota siinä sipuleita. Lisää risottoriisi ja anna sen kuullottua läpinäkyväksi. Lisäile kasvislientä vähän kerrallaan, imeyttäen vettä pikkuhiljaa riisiin. Lisää tomaattipyre, aurinkokuivatut tomaatit, kirsikkatomaatit sekä pinjansiemenet kun riisi on kypsynyt. Sekoita. Lisää lopuksi voi, parmesaani sekä mausteet. Lisää tarvittaessa suolaa.