Kotitekoisia subeja kasataan meillä melko useasti. Ne ovat paitsi suurta herkkua, myös kovin monikäyttöisiä: käyvät nimittäin niin evääksi, iltapurtavaksi kuin ateriankorvikkeeksi silloin kun ns. oikeaa ruokaa ei jaksa/ehdi tehdä. Chilitonnikalapatonki on melkeinpä lempparini, mutta tässä viimeaikaisia aikaansaannoksia.

2072578.jpg
Junamatkaeväänä toiminut vuohenjuustopatonki: ranskalaisen moniviljapatongin välissä tuoretta basilikaa, tomaattia, vuohenjuustoa, oliiveja. Levitteenä paprika-chilituorejuustoa.

2077854.jpg
Astetta täyttävämpänä iltapalana toiminut kanapatonki: valkosipulipatongin välissä lehtisalaattia, tomaattia, maustekurkkua, jalapenoja, teriyakikanaa, oliiveja ja punasipulia. Levitteenä tuorejuustoa ja kastikkeena valkosipulikastiketta.