Tämä Lettupannulasta löytynyt tofuruoka pääsi kokeilulistani jatkoksi heti, kun ohjeen bongasin. Tällä välinhän resepti on ehtinyt kiertää blogissa jos toisessakin. On kyllä ehdottomasti kaiken hehkutuksensa veroinen resepti! Tosin vähän piti töpeksimäni, vaikkei tätä todellakaan ole mitenkään vaikea valmistaa: en tiedä oliko liesi liian kuumalla vai mitä, mutta kun tofut piti heittää soija-appelsiiniseokseen, ne meinasivatkin jumahtaa pannuun kiinni. Loppujen lopuksi en sitten saanut niitä kunnolla pyöräytettyä seoksessa, vaan keskityin lähinnä pelastamaan tofupaloja pannuunliimautumiselta. Noh, pikkuvikoja - tämä oli kaikesta huolimatta hyvää. Me syötiin tofut ohra-kasvisseoksen kanssa.

2105982.jpg

1 kananmuna
0,3 dl seesaminsiemeniä
0,3 dl maizenaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä

225-270 g maustamatonta kiinteää tofua
0,3 dl rypsiöljyä

1,2 dl appelsiinista puristettua mehua (1 mehukas appelsiini)
1 rkl soijakastiketta
1 rkl (vaahtera)siirappia tai hunajaa
(koristeluun purjo- tai kevätsipulia)

Sekoita kananmuna, seesaminsiemenet, maizena, suola ja mustapippuri. Pilko tofu paloihin (mieluummin suuriin kuin pieniin, niin niitä on helpompi paistaa yksi puoli kerrallaan). Kieritä tofupalat seesaminsiemen-kananmunaseoksessa. Kuumenna rypsiöljy pannussa. Lisää tofupalat varovasti. Paista kullanruskeaksi, käännä, ja paista toinenkin puoli. Kun tofut ovat paistuneet, siirrä ne kulhoon odottamaan.

Kuivaa pannu öljystä. Sekoita appelsiinin mehu, soijakastike ja siirappi/hunaja. Keitä seosta joitakin minuutteja, kunnes liemi muuttuu siirappimaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman maizenaa. Kun seos on siirappimaista, lisää seesaminsiementofut. Sekoita muutamia minuutteja. Lisää halutessasi purjo- tai kevätsipulia.