Syyspäivän ratoksi tuli tehtyä höyryävän lämmintä soppaa taas. Resepti löytyi täältä, vähensin vain ainesten määriä ja lisäsin vielä sydänmakaronia. Ajattelin ottaa tuosta reseptissä mainitusta neuvosta vaarin ja tehdä huomenna lopusta keitosta gratiinin - kuulostaa sen verran mainiolta jalostusidealta. Maistuvaa tämä oli kyllä näinkin!

1998980.jpg

1 tlk (420g/185g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
n. 150 g kirsikkatomaatteja
n. 300 g paseerattua tomaattia
2,5 dl kasvislientä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 porkkana
1/2 purjo
1 sellerinvarsi
1 chili
2 dl sydänmakaronia
rosmariinia, suolaa, mustapippuria
1 dl voimakasta juustoraastetta (parmesaania tai emmentalia)
tuoretta basilikaa

Puhdista vihannekset ja pilko suupaloiksi. Poista chilistä siemenet. Kuullota valkosipuli ja sipuli öljyssä, lisää muut kasvikset, pavut, makaronit, mausteet ja kasvisliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä kypsäksi ja tarkista maku. Ripottele tarjottaessa pinnalle juustoraastetta ja basilikaa.