Pizza ennen ja jälkeen rehujen..
Pohja
2 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
1/2 dl öljyä
3½ - 4 dl vehnäjauhoja
Täyte
-tomaattikastiketta (tomaattimurskaa ja -pyrettä, suolaa, sokeria, pippuria, yrttejä)
-fetajuustoa
-mustia oliiveja
-aurinkokuivattuja tomaatteja
-kirsikkatomaatteja
-emmental-raastetta
(päälle valkosipulimurskaa, rucolaa ja tuoretta oreganoa)
Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Voitele sopiva uunivuoka (esim. matalareunainen piirakkavuoka, halk. n. 30 cm) reilulla määrällä öljyä. Taputtele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle pitsakastike ja osa juustoraasteesta. Lisää täytteet sekä lopuksi loput juustoraasteesta. Paista n. 250 asteessa uunin alatasolla 15 - 20 min.
Kommentit